E de plans starea culturii romane, dupa demistificarea mitului ambulantei.

Acum cateva zile psihoza ambulantei care fura copii in scopul de a le preleva organele a inviat intr-un mod atat de frenetic, incat panica si dezinformarea, sprijinite acum de un mod de a comunica rapid, Facebook-ul, au atins cote alarmante.

Ignor faptul ca niste femei de etnie rroma cu alte cateva persoane insetate de niste live-uri pentru faima au declansat toata tarasenia asta. Ceea ce mi se pare si mai deplorabil si jalnic este starea in care trebuie sa se straduiasca un scriitor, indiferent de talentele lui in ale scrisului, de a-si promova/vinde cartea cu ajutorul unei masini cumparate la un pret rentabil din afara. Scriitoarea era nevoita sa doarma, manance, sa se spele in acea masina care i-a devenit casa de dragul de a-si vinde creatia literara. Romanii sunt nevoie-mare pe scandaluri, adeverirea unor mituri care circula din 1990 pe plaiurile noastre fara sa se sesizeze vreun caz si refuza din ipocrizie sa vada proasta cultura pe care o aveam. Chiar doamna cu pricina a declarat ca e nevoita sa faca asta pentru ca acum nu se mai cumpara carti de la librarie cum se facea inainte. Stiu ce spune. De curiozitate am aflat cat costa sa-ti publice/promovei/vinzi cartea in Romania. Costul e mare. Un autor roman pentru publicarea propriei carti a avut nevoie de un imprumut la banca ca sa acopere toate cheltuielile si, apoi, nimeni nu-i garanteaza ca literele lui vor vinde, e un risc prea mare.

Sper ca acum, dupa ce politia a iesit in fata si a spus raspicat ca nu au existat si nu vor exista cazuri de rapiri si prelevarea ilegala de organe, sa se potoleasca tot acest circ, un circ ridicol, nesimtit si izvorat din pasiunea romanilor pentru fantasme. Cititi genul thriller, dragi concetateni care ati cazut in plasa acestei minciuni, daca vreti sa va hraniti aceasta placere obscura.

Dar sperantele mele vor ramane neindeplinite, pare-se…

Capture

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: