Pasiune=fericire

Incidenta de pasiuni prin randul tinerilor a scazut dramatic in ultimii ani, iar fenomenul se accentueaza pe masura ce noi generatii de copii isi fac aparitia in tumultul acesta informational. Pasiunile sunt variate si sunt greu de gasit, iar o pasiune nazarita din senin s-ar putea sa treaca tot atat de repede, dar uneori, precum o piatra care ne loveste brusc in cap, acestea ne capteaza intr-atat atentie si curiozitatea incat ajungem sa le fructificam si sa le preschimbam chiar in meserii de viitor. Cazul din urma si-a rarit manifestarea deoarece informatiile ne bombardeaza din toate partile si traim cu impresia ca le stim pe toate si nimic nu ne mai poatea fascina. In felul aceasta ajungem sa ne cultivam mai mult lenea decat activitatea mentala sau fizica. A cui este vina pentru aceasta stare teribila a sedetarism fizic si intelectual?

Tehnologia. Suntem inconjurati si mai conectati ca niciodata cu vietile unor oameni de succes care au reusit sa se impuna in acest domeniu ce pana acum cativa ani era subdezvoltat. Suntem convinsi ca suntem speciali si exista un loc extraordinar pentru noi in lumea, un loc al succesului inoculat de ceea ce vedem pe internet. In aceasta ecuatie a fericirii si succesului nu exista efort. Sa tratam cu seriozitate problema: De cate ori te-ai uitat in spatele unui om de succes, sa-i vezi drumul anevoios parcurs pana in acel moment, pana la clipa in care a aparut in ecranul telefonului si laptopului tau in toata splendoarea lui? Niciodata, iti spun sincer, ca ai fost mai atent la masina, tinuta si ceasurile de lux detinute. Munca in contextul asta e doar o neplacere pe care n-o poti concepe.

Nu incerc sa ignor partea financiara a unei meserii. Este la fel de importanta ca placerea produsa de activitatea intreprinsa, dar nu ar trebuie sa primeze in alegerea unei meserii. Salariul tau va creste proportional cu efortul depus. Un mesaj de final ar suna cam asa: Grabiti-va, gasiti-va o vocatie pana nu impliniti 30 de ani. Cu tot „You only live once”, linistea provocata de stabilitatea financiara/profesionala/spirituala la o varsta inaintata reprezinta cel mai pretios dar, poate mai dorit decat succesul asta efemer aparut din egolatria ta fara margini.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: